Kamudanhaber - Özel Haber 

Ülkemizde kira fiyatları durdurulamıyor.Yabancıya konut satışı ve konut kiralaması, Suriyeli mülteciler ve Ruslar başta olmak üzere birçok bölgede yaşanan konut sıkıntısı yüzünden kiralarda fahiş oranlarda artışlar yaşandı.

Ülkemizin her yerinde kiralar çok yükseldi. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya illeri başta olmak üzere birçok ilimizde kiralar devlet memuru maaşına eşitlendi.

indir (4)-66

1+1 , 2+1 dairelerin bile kira fiyatları Büyükşehirlerde 8-10 bin tl kadar yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinden sonra ülkemizde kira fiyatları birçok ilimizde tavan yapmışken, bazı illerimizde ise kiralık ev dahi bulunamaz oldu. Örneğin Diyarbakır ilinde sadece 40 kiralık ev ilanı bulunuyor. Kiralarda yüzde 100 üzerinde artış göstermiş durumda…

Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Şanlıurfa ilimizde kira fiyatlarına üst sınır getirildi.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman yapmış olduğu açıklamada ; Birecik ilçesinde kira fiyatlarının üst sınırının 4.000 Tl olarak belirlediklerini duyurdu.

Deprem sonrası Emlakçılarla toplantı yapan Kaymakam Kadir Duman; İlçede kiralanacak dairelerde üst sınırın 4.000 tl olduğunu , aksi davranış gösteren emlakçılar ve ev sahipleri ile ilgili yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Hükümetin başta İstanbul olmak üzere tüm illerde kiralara üst sınır belirleme çakışmalarının da masada olduğu konuşuluyor.