Bugün partisinin TBMM'deki Grup Toplantısında konuşan MHP lideri, "Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Bunları tek tek not aldığımız da bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

MHP liderinin sözlerine ilk tepki Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP lideri, şu ifadeleri kaydetti:

"Halka, defter tutuyoruz, not ediyoruz diye tehdit savuran beceriksizler! Şov yapmayı bırakın, geçen iki haftada depremzedelere çadır, konteyner ve mobil duş-tuvalet götüremediniz. İnsanlar soğuk yüzünden az hasarlı evlerine dönmek zorunda kaldılar. Yardımları halka ulaştırın!"

Devlet Bahçeli'nin bugün sarfettiği sözlerin bir benzerini daha önce AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de ifade etmişti. Partisinin Genel Merkezinde depreme ilişkin açıklamada bulunduğu konuşmasının bir yerind"Biz afet bölgemizde vatandaşlarımızla birlikte olduğumuz için siyasi tartışmaları parçası olmadık. Cumhurbaşkanımıza ve bizlere söylenen sözleri şimdilik not ediyoruz"  sözlerine yer vermesi gündeme girmiş, pek çok tartışmayı beraberinde getirmişti.