Bugün TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan MHP lideri Bahçeli, deprem bölgesindeki yardımları koordine eden AHBAP ve BABALA'yı hedef alarak, bu tür platformların aktif olmasının devletin varlığını gölgelediğini belirtti.

Bahçeli'nin sözlerine sosyal medya üzerinden yanıt veren BABALA'nın kurucusu Oğuzhan Uğur, devletin kurumları ile koordineli çalıştıklarını, MHP liderine, kendileri hakkında yanlış bilgi verildiğini söyledi. 

Oğuzhan Uğur, ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Devletimizin yetkili kurumları ile koordineli çalışıyoruz. Ayrıca birçok MHP'li ve ülkücü arkadaşımız da bize büyük destek vermişlerdir. Sn. Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiği kanısındayız. Büyük milletimiz bu büyük sıkıntısı karşısında parti, görüş ayrımı yapmadan kenetlendik"

MHP Lideri Devlet Bahçeli ne demişti?

"Devleti kenara itip ahbap-çavuş ilişkisiyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması, devletin inandırıcılığını gölgelemektedir. Bizim nazarımızda itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır. Hatay'da baraj yıkıldı yalanını sosyal medyada servis edenler afet bölgesinde neyin peşindedir. Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar akbabalar gibi kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar Türkiye televizyonlarında artık yer almamalıdır. Bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır?"