Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜRKGÜN gazetesinin sorularını cevapladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Yusuf Ağıralioğlu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Mertçe tepkisini dile getirdi ve partisinden istifa etti"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Yusuf Ağıralioğlu için "Ne CHP'den ne de İYİ Parti'den hiçbir itiraz gelmedi. Rahatsız olmadılar. Bilakis bıyık altından güldüler. CHP'nin PKK'yla ve HDP'yle birlikteliği tescillendi. İYİ Parti'nin ve diğer zillet partilerinin PKK'yla ve HDP'yle eylem ve hedef ortaklığı alenileşti, pekişti. Bir tek İYİ Partili bir milletvekili vicdanının sesine kulak verip cesaret gösterdi, mertçe tepkisini dile getirdi ve partisinden istifa etti" dedi.

Ege Denizi'nde İzmir açıkları sallandı: 4,5 büyüklüğünde deprem Ege Denizi'nde İzmir açıkları sallandı: 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP Lideri "MHP'yi PKK'ya değişenleri nasıl izah ve ifade etmeli? Bu kadar devşirilmiş bir siyasetin ülkemize sağlayacağı en küçük bir şeyden bahsetmek akıl karı mı? Ya CHP'yi nasıl tarif edelim? Aziz Atatürk'ün partisini bölücü teröre rehin bırakanları nasıl tanımlayalım? CHP'yi Kandil'in mağara deliklerine İP'le bağladılar" diye açıkladı.

"İhaneti herkes unutsa bile Türkiye sevdalıları hiç unutur mu?"

Devlet Bahçeli, "Ne hazindir ki, aramızdayken MHP’de arayıp da bulamadıklarını, şimdilerde HDP ve PKK’nın kapısında bulduklarını zannedenler vahim bir yanlışın, iflah olmaz bir yozlaşmanın pençesindedir. Bu siyaset arazlı, ayıplı ve değersiz bir siyasettir.  Milletine sevdalı bir saftan bebeklere kurşun sıkan canilerin tarafına geçmek olsa olsa tuhaf bir cinnet hali, tufeyli bir akıl tutulması, pespaye bir tutsaklıktır. Şehitlerimizin katilleriyle sarmaş dolaş olanları kul affetse bile Allah affeder mi? İhaneti herkes unutsa bile Türkiye sevdalıları hiç unutur mu? İYİ Parti’nin HDP’yle, bölücü terör örgütüyle emel ve hedef birlikteliğine ahlak ve vicdan sahibi hangi insanımız anlayış gösterir?" diye açıkladı.

"Ya CHP’yi nasıl tarif edelim?"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Ülkücü kimliğini yere düşürüp üzerinde tepinenlere ne demeli?  MHP’yi PKK’ya değişenleri nasıl izah ve ifade etmeli?  Bu kadar devşirilmiş bir siyasetin ülkemize sağlayacağı en küçük bir şeyden bahsetmek akıl karı mı? Ya CHP’yi nasıl tarif edelim? Aziz Atatürk’ün partisini bölücü teröre rehin bırakanları nasıl tanımlayalım?  CHP’yi Kandil’in mağara deliklerine İP’le bağladılar.  Bağlayanlar Türk ve Türkiye düşmanları, buna boyun eğenler CHP’nin bugünkü çürümüş yönetimi. " diye açıklamada bulundu.