Millet İttifakı'nda çatlak sürüyor. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Sayın Ahmet Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız" şeklindeki sözleri Gelecek Partisi'nin tepkisine neden oldu.

"Adamlık"tan vurunca kavga çıktı
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından açıklamada bulundu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirerek, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" dedi.

Abdülkadir Baykay, söz konusu paylaşımının ardından yeniden açıklamada bulundu ve "Yazdıklarımın arkasındayım daha önce dediğim gibi ülkede siyaset yapmak için illa yalakamı olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi kurul üyesi:  Bu dil ve üslup oldukça sakıncalı
DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Tunahan Elmas, Abdülkadir Baykay'ı eleştirdi ve "Siz gelecek partisinin kurucusunuz. Ali bey ve Ahmet hoca eski dost ve yıllarca beraber siyaset yaptı. Bugün, 6'lı masada iki parti de ülkenin geleceğine yönelik katkı sunuyor. Bu dil ve üslup oldukça sakıncalı. Hem partiler arası diyalog için, hem memleket için. Ayıp ediyorsunuz" iddiasında bulundu.

"Kimseyi peygamber görmüyoruz"
Abdülkadir Baykay da, Tunahan Elmas'a cevap verdi ve "Siyasi olarak bir beklentim yok. Bana göre onlara bu teklifi götürenler de hata yapmıştır. Bu şekilde kendini kaf dağında görüp açıklama yapanlar da kurucusu olmamız yapılan hataları söylememiz anlamına gelmiyor. Kimseyi peygamber görmüyoruz biz liderlerde hata yapar" iddiasında bulundu.

"Eleştirmek ayrı..."
Tunahan Elmas da, Abdülkadir Baykay'a cevap verdi ve "Eleştirmek ayrı, milletin adamlığına laf etmek ayrı şeyler Abdulkadir bey. Bu ayrımı yapabilecek biri olduğunuzu düşünüyorum" dedi.
Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Bayram Ali Akyüz de, Ali Babacan'ın açıklamasını değerlendirdi ve "İlk önce size gerçekten teşekkür ediyoruz. Kaç aydır arazide bu konuyu soran vatandaşa dert anlatmaktan yorulmuştuk. Sizin ve 21 kurul üyeniz sayesinde bu yükten kurtulduk..." ifadelerini kullandı.

"Bu yazıyı sileceksiniz"
Deva Partili Ahmet Rose de, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay'ın Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" ifadelerini eleştirdi. Ahmet Rose; "Abdülkadir Bey terbiyenizi takının. Adam yerine koymak falan nasıl kelimeler. İttifak yapmadık diye düşman mı olduk birbirimize? Bu yazıyı sileceksiniz" dedi.

Davutoğlu'nun avukatı da konuştu: Yüzde 1 oy alırım DEVA ile yan yana gelmem
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun avukatı Ahmet Başçı da, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirdi ve "Tamamiyle şahsi fikrimdir. Tek başıma kalırım, yüzde 1 oy alırım yine de DEVA ile yan yana gelmem. 2 temel sebebi var. Muhafazakarlığın tanımını bilmiyorlar. Liberal olmak ile elitizm ve üstenciliği karıştırıyorlar" dedi.