Dün akşam 'Türkiye Tek Yürek" adıyla gerçekleştirilen ortak yayının bir benzeri Hollanda da gerçekleştirildi. 

Giro555 bağış toplama girişiminin başkanı ve 11 yardım grubunun gerçekleştirdiği ortak yayında, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili ciddi şekilde etkileyen depremin yaralarının sarılması için 88 milyon 921 bin 469 euroya ulaşıldığını ancak  bölgenin daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu bu yüzdende çalışmalara devam edilmesi gerektiği yapılan açıklamada vurgulandı.

Konuya ilişkin organizyondan yapılan açıklamada toplanan yardımların bölgede içme suyu, gıda, battaniye ve kıyafet gibi acil ihtiyaçlar için kullanıldığı belirtilerek,"Fakat çok daha fazlasının yapılması gerekiyor çünkü insanların çoğu dışarıda uyuyor ve bir an önce barınağa, temizlik altyapısına, bakıma erişmesi gerekiyor. Bu nedenle yardım kuruluşları büyük bir operasyona hazırlanıyor."  açıklaması yapıldı.

Yine organizsayonun lideri olarak bilinen Giro555 bağış toplama girişiminin başkanı  Michiel Servaes, bağışlar için şu açıklamada bulundu:

 "Ülkenin dört bir yanından bu kadar çok para toplanması çok etkileyici. Çok sayıda insan bağış yapmak için paneli aradı, internet üzerinden bağışta bulundu ve etkinlikler düzenledi"