Ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığı yasa boğan, Türkiyeyi ve Suriye'yi etkileyen 7.7 ve 7.6'lık büyük Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı yıkımın yaraları sarılmaya çalışılıyor.

10 ilin içindeki  Şanlıurfa ve Kilis'te çalışmalar sona erdi. Diğer illerde çalışmalar canla başla devam etmekte.

Almanya Dışişleri Bakanlığı depremden etkilenip Almanya'da yakınları olan depremzedeler için açıklamada bulundu. 

Açıklamada depremzedelerin Almanya'daki yakınlarının yanına gidebilmesi için 90 günlük vize verilecek.

ŞARTLAR

1) Önümüzdeki bir kaç ay boyunca (90 güne kadar) Almanya'da akrabalarının yanında kalmak isteyen depremzedeler, ziyaretçi vizesi için başvurabilir.

2) Vize için, planlanan kalış koşullarını gösteren bir belge, örneğin Almanya'daki bir yakının davetiyesi yeterlidir. Bunun yanı sıra, seyahat için gerekli mali koşulları yerine getirmek, örneğin uçak bileti ibraz etmek gerekiyor. Ayrıca, davet eden tarafın, gelen kişinin geçimini sağlayabileceğini taahhüt etmesi ve kanıtlaması lazım. Bu yoksa, gidecek kişinin orada geçimini sağlayacak miktarda parasının olduğunu kanıtlaması.

3) Seyahat sağlık sigortası yaptırmak mutlaka gereklidir. Ayrıca kişinin, 90 günün sonunda döneceğini de taahhüt etmesi, buna inandırması gereklidir. Almanya’da yaşayanların, depremzede yakınları için “davetiye” formunu, bulundukları belediyeden alması gerekiyor. Bu işlemler de oldukça hızlı yapılabilecek.

4) Başvurular buna göre, çok hızlı şekilde vize başvuruları sonuçlandırılacak. Gaziantep'ten daha önce randevu almış olanların yeniden randevu almasına gerek olmayacak.

Bu kolaylıkla depremzedelerin barınma ve diğer sorunların engellenmesi planlanıyor.