6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 42 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

İnsanlar depremden etkilenmeyen yerlere göç ediyor, hastanelere kaldırılıyor ya da eğitimine oralarda devam ediyorlar.

Başta deprem bölgesindeki depremzedeler olmak üzere, yaşanan büyük depremler insanların üzerinde büyük etki yarattı.

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta yaşayan 19 yaşındaki Abdullah Sarıgül adlı gencin iddiası herkesi şaşırttı.

Abdullah Sarıgül, depremi rüyasında yaşadığını uyandıktan yarım saat sonra deprem olduğunu söylüyor. 

Sarıgül'ün rüyası, depremde yaşadıklarının birebir aynısıymış.

19 yaşındaki Abdullah Sarıgül'ün ifadesi şöyle: 

‘Deprem gecesi saat 12'de uyudum. 1-2 saat uyuduktan sonra tekrar uyandım. O arada rüyamda böyle bir olay gördüm. Yatağımın sallandığını, odamın dağıldığını gördüm. Kabus gibiydi uyandım. Biraz uyanık durdum korkumdan dolayı. Tekrar uyudum. Yarım saat sonra rüyamda yaşadığım olayın aynısını tekrar yaşadım. Kendimi direk cenin pozisyonuna aldım. Kafamı korudum. Sallantının geçmesini bekledim çok uzun sürdü.

Ne zamana geçeceği hakkında artık fikrim yoktu. Şimdi geçer diyemedim biraz daha uzayınca. Sallantı hafifleyince hemen ailemin yanına geçtim. Üzerimize montumuzu aldık sokağa indik. Biz indiğimizde bütün mahalle sokaktaydı, mahşer yeri gibiydi. O günü mahallede geçirdik korku içerisinde. Öğleden sonra tekrar ikinci bir deprem daha oldu. Onda da arabanın içerisindeydik herkes korkuyordu ama yapacak bir şey yoktu. Direk kendimizi açık alana attık ilk gün böyle geçti. 15-16 gün oldu artık günleri de bilemiyoruz. Telefondan bakıyoruz hangi gün olduğuna.”  diyerek rüyasını ve yaşadıklarını anlattı.