6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremler sebebiyle 11 ilde on binlerce bina yıkıldı, on binlerce bina da hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

11 ilde depremzede vatandaşlar evine giremezken, çadırlarda, konteynerlarda ve bölgedeki KYK öğrenci yurtlarında, kışlalarda, eğitim merkezlerinde ve misafirhanelerde ikamet ettiriliyor.

11 ilden tahliye edilen vatandaşlar da 70 ildeki KYK öğrenci yurtlarında, kışlalarda, eğitim merkezlerinde ve misafirhanelerde, otel ve apartlara alınmış durumda. Buralarda olmayan depremzede vatandaşlar da yeni hayatlarında başlamak için başka şehirlere gidiyor. Bunlardan biri de Hataylı depremzede Şahin Ekşici...

Şahin Ekşici, 3 çocuk babası ve Zekiye Ekşici ile evli. Şahin Bey, depreme ailesi ile birlikte Hatay'daki evlerinde yakalandı. Evleri deprem anında çok sallandı ve eşyalar evden çıkmasına izin vermedi. Dış kapıyı zorladıktan sonra bir anda açılmasıyla evden kendilerini zar zor attılar.

Şahin Ekşici ve ailesi, kendilerine Mersin'deki bir sendikanın misafirhanesinde yer bulabildiler. Canlarını kurtardıklarına sevinirken bir hata sebebiyle büyük şok yaşadılar.

Şahin Ekşici sisteme "ölü" olarak kaydedildi. Şahin Bey ölü olarak kaydedildiği için, bankacılık işlemleri başta olmak üzere birçok işini halledemez hale geldi, para ihtiyacını karşılayamadı.

"Kardeşimin cenazesini çıkardıktan sonra dilekçe verdim. O sırada bir kağıt verdiler. Bir kısmını ben doldurdum, bir kısmını da oradaki görevli dolduruyor. O esnada görevli yanlışlıkla kardeşimin yerine beni yazmış. Şu an ben sistemde 'öldü' görünüyorum ve geçen hafta perşembe gününden bu yana ne devletin olanaklarından ne de kendi banka hesaplarımdan yararlanamıyorum. E-devlet ve mobil bankalara giriş yapamıyorum. Tabii ben ne olduğunu önce bilmediğim için bankaya gittim, 'işlem yapamadığımı' söyledim. Banka da bana 'sizi öldü diye göstermişler' dedi. Ben de 'nasıl oluyor ya ben yaşıyorum işte, kimliğim burada, ben buradayım' diye söyledim. Onlar 'bizlik bir şey değil, gidip dilekçe vereceksin' dediler. Ben de sağ olduğuma dahil başvurumu yaptım. İşleme aldıklarını söylediler. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntı çözülür ve ben de imkanlardan yararlanırım."  diyen Şahin Ekşici, bu talihsiz durumun hemen düzeltilmesini talep ediyor. Şahin Ekşici şu an kendi nakitini çekemiyor ve devletin verdiği yardımlardan yararlanamıyor.