Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 şehirde ciddi yıkımlara neden oldu. Yıkılan yapılardan bir canın daha sağ olarak kurtarılması için ekipler bölgedeki çalışmalarını hız kesmeden devam ettirme durumunda. Türkiye depremin 7’inci gününde gelecek iyi haber beklerken depremzedelere yurdun her noktasından yardım gönderimi sürüyor. Uyuşturucu tacirleri ise bu yardım gönderimi durumunu fırsat olarak gördü.
Yardım bahanesiyle uyuşturucu sevkiyatı
Adana’da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri uyuşturucu sevkiyatı yapacağı tespit edilen 2 kişiyi yakın takibe aldı. Ekipler şüphelilerin kullandığı kamyoneti Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda durdurdu. Deprem bölgesine yardım malzemesi götürdüklerini söyleyen zanlıların kamyonetinde narkotik dedektör köpeğiyle yapılan aramalarda su, çocuk bezi ve ayakkabı kolilerinin arasına saklanmış olan paket kolilerde 107 kilo 100 gram esrar bulundu.
Bu olay sonrasında sürücü M.K. (44) ve yanındaki F.B. (37) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen iki kişinin tutuklanması sağlandı.