Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır'da etkisini gösteren deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
İçişleri Bakanı’nın açıklamasına göre göre, Kahramanmaraş'tan kendi aracıyla ayrılacak depremzedelere yakıt desteği verilecek.
Yakıt desteği verilecek
6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem felaketi sonrası 10 şehirde büyük yıkımlar oluştu. 13,5 milyonun insanın etkilendiği deprem sonrası  devletin tüm kurumları bölgede ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı depremzedeye kira ve taşınma desteği yardımı sonrasında bugün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yakıt desteği hizmetinin de yapılacağını bildirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasına göre, Kahramanmaraş'tan kendi aracıyla ayrılacaklara yakıt desteği verilecek.
Yakıt desteği nasıl alınacak?
Depremden etkilenen vatandaşlar, bölgeden kendi aracı ile ayrıldığı durumda yetkililerden alacağı belge ile bölgeden ayrılması gerçekleşecek. AFAD ve bakanlığın belirlediği birimlere vereceği hesap numarasına gittiği şehirden yapacağı başvuruyla yakıt ücreti hesaba yatması sağlanacak.