Kahramanmaraş merkez üssünde meydana gelen ve Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da etkili olan depremde birçok konutta ve araçta hasarlar oluştu. 

KASKO DEPREMDE ARABA HASARINI KARŞILAR MI?
Araç kaskosu yaptırmak mecburi bir durum değildir. Ancak doğal afetlerden dolayı oluşabilecek zararların karşılanmasında alınabilecek en iyi tedbirlerden biri de kasko sigortası yaptırmaktır.
Zira kasko sigortası; sel, dolu, su baskını, fırtına gibi doğal afetler sonucu yaşanabilecek çarpma, çarpılma, devrilme, yanma gibi durumlara karşı aracını teminat altına alıp böylece maddi hasarları karşılar.

Kasko poliçesi olmadığı durumlarda oluşan olası bir doğal afeti zararı, aracın sahibince karşılanmak durumundadır. Eğer kasko yaptırıldıysa poliçe hakkında bilgilendirme alınarak depremin verdiği zararın karşılanıp karşılanmadığı öğrenilebilir.

TRAFİK SİGORTASI DEPREM ZARARINI ÖDER Mİ?
Trafik sigortası, aracı kullanma halindeyken meydana gelen kazalarda öteki tarafta oluşabilecek olası zararın karşılanmasında kullanılan bir sigorta tipidir. Motorlu taşıt sürücüleri, kanun gereğince trafik sigortasını yaptırmak mecburiyetindedir.
Trafik Sigortası, yalnızca araç ile başkalarına verilmiş olan hasarı karşılar. Ancak deprem, sel, yangın gibi hasarlardan sebeplenen zararı trafik sigortası karşılamaz.