Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından, yıkımların yaşandığı kentte bir çok vatandaş şehiri terk etmesi nedeni ile şehir içi veya şehirler arası nakliye firmalarının fahiş fiyatlar istediklerini dile getirerek buna bir önlem alınması gerektiğini açıkladılar.

Her afet veya farklı sebeplerden kaynaklanan magduriyetler üzerine fırsatçılık yapan taşıma firmaları vatandaşları zor günlerinde birde arttırdıkları fiyatlarla yük bindirmiş oluyor.

Bazı fırsatçı firmaların ise şehir içi 2 bin 500 - 3 bin lira aralığında olan fiyatları, 7 ile 10 bin lira arasına çektiği ortaya çıktı.

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır, basına yapmış olduğu açıklamada çok sayıda şikayetler aldıklarını anlatan dernek başkanı ayılmaz, "Depremin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay'dan İstanbul'a daha önce 18-20 bin lira arasında evden eve nakliye yapılıyordu. Bugün de rakamlar aynı olmalı ancak bize gelen şikayetler, şu anda fiyatların 35-40 bin liraya kadar ulaştığını gösteriyor" diye konuştu.

Sonuç olarak; Şu zor günlerde vatandaşların şehir içi ve şehirler arası taşıma işlemlerinde fiyat artışlarıyla zor durumda bırakılmayarak denetimlerin yapılıp gerekli firmalara cezai işlem uygulanması gerekmektedir.