6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 40 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Deprem bölgelerinde yaşanan yıkımlar altyapı yatırımlarını zarara uğrattı. Bundan dolayı su şebekelerinde arızalar meydana geldi ve şebeke suyunun kalitesi konusunda bazı sorunlar ortaya çıktı. Aynı şekilde depremzedeler evlerine giremediği için sokakta veya parklarda kurulan çadır konteynır gibi geçici barınma unsurlarını sığındı. 

Arama-kurtarma ekibine katılandan orada yemek dağıtımına kadar birçok yardımsever vatandaş bölgeye akın etmişti.

Nurullah C. Hacı T., Göksal A. Süleyman ve Mahmut Kayar da diğer yardımsever vatandaşlar gibi deprem bölgesine yardım etmeye gitmişlerdi.

Deprem bölgesinde günlerce kaldıktan sonra yaşadıkları yere geri dönmeye karar verdiler. Dönüş yolunca 34 RB 884 plakalı Nurullah C. kontrolünde olan araba  Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Kuzey Marmara Otoyolu İzmit Bayraktar mevkinde bariyerlere çarptı. Yoldan geçen diğer sürücüler kazayı fark ettikten sonra 112 Acil hattına ihbarda bulundu. İhbar üzerine 112 Acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri kısa sürede geldiler.

Gelen acil sağlık ekipleri Süleyman ve Mahmut Kayar'ın hayatını kaybettilerini, sürücü Nurullah C. ve Hacı T., Göksal A. nın da yaralandığını tespit ettiler. Yaralılar acil sağlık ekiplerince en yakın sağlık kuruluşuna kaldırıldı. Vefat eden Süleyman ve Mahmut Kayar kardeşlerin de cenazeleri morga götürüldü. 

Kaza yapan araçtakilerin, deprem bölgesine yardım götürmeye gittikleri, yardımı gerçekleştirdikten sonra dönüş halinde oldukları öğrenildi. Kaza ile ilgili polis soruşturma başlattı.