Ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığı yasa boğan, Türkiye'yi ve Suriye'yi etkileyen 7.7 ve 7.6'lık büyük Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı yıkımın yaraları sarılmaya çalışılıyor.

11 ilimizi (Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, Kilis, Elazığ) vuran Kahramanmaraş merkezli depremde enkazlarda kurtarma çalışmaları canla başla devam ederken bölgedeki müze ve ören yerleri de merak edildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Sayın Yahya Coşkun, 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve on bir ilimizde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası, sosyal medyada yayılan müzeler ve tarihi yapılarla ilgili gerçek dışı bilgiler olduğu konusunda açıklamada bulundu.

“Deprem bölgesindeki tüm müzelerimizde eserlerimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmıştır ve herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.”

Depremlerden etkilenen Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adana müzelerinde herhangi bir hasar meydana gelmediği bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Kahramanmaraş, Elbistan, Adıyaman, Malatya müzelerimizde ufak çatlaklar dışında bir hasar oluşmamıştır. Müzelerimizin koleksiyonlarında ciddi bir hasar tespit edilmemiştir. Bununla birlikte etrafında bulunan binaların tehlike oluşturabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak Kahramanmaraş Müzemizin taşınabilir nitelikteki koleksiyonu güvenli bir müzemize nakledilmiştir." dendi.