Son zamanlarda 'Uluslararası bir yardım kuruluşunun deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların teslimi ile ilgili çalışmalar yürüttüğü" iddialarına ilişkin Aile ve osyal Hizmetler Bakanlığı yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada ailesine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar için tek yetkili kurumun bakanlık olduğu, çocukların herhangi bir kişi ya da kuruma teslim edilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Deprem bölgesinde şu ana kadar ailelerine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar konusunda tek yetkili kurum bakanlığımızdır. Çocukların bakanlığımız haricinde herhangi bir kişi ya da kuruma teslim edilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın bu tip paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur."

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 iki yıkıcı depremin ardından, bölgedeki yaraların sarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Depremde toplam 12 bin 873 kişi yaşamını yitirirken, 62 bin 937 kişi yaralandı.