6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Elazığ büyük yıkıma uğradı.

Yaklaşık olarak 13 milyon kişiyi etkileyen depremlerde can kaybı 44 374 oldu. Depremin vurduğu bölgelerde toparlanma ve iyileştirme çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından ortaya çıkan hijyen problemlerinden dolayı salgın riski ihtimaline ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 ilde şu an için bir salgın durumu olmadığını belirtti.

CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk'e konuşan Bakan Koca, şu ifadeleri kaydetti:

" Bugün de izah ettim. Şu an 11 ilimizde herhangi bir salgın durumu söz konusu değil. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Önemli olan şu dönemde güvenli suya ve gıdaya erişimi sağlamak. Bu noktada biz gayret içerisindeyiz. Antakya ve Defne'de yüzde 50 oranında su verilebiliyor. Bu aşamada şuan bir salgın durumu söz konusu değil. Aşı takvimini bizim aile sağlığı merkezleri fonksiyonlu çadırkentler ve konteynerkentler olmak üzere aşı takvimini rutin olarak uygulamaya devam ediyoruz."