Depremlerden etkilenen bölgelerdeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesini içeren düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, Elazığ ilinin merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışan kamu personeline tazminat ödenecektir. Bu kapsamda, Devlet Memurları Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi personel, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalışan personel, sözleşmeli olarak çalıştırılan personel ve ilgili mevzuat uyarınca istihdam edilen diğer personel, 2 Şubat tarihinden itibaren 6 ay süresince 2.059,99 TL tazminat alacak.

Geçici görevle bu bölgelere giden kamu personeli de söz konusu tazminattan yararlanabilecektir. Eşlerden her biri ayrı ayrı yararlandığında ise her bir eşe tazminatın %75'i ödenecektir. Tazminat, fiilen görev yapılan süreye göre ay sonunda ödenecek ve vergi veya kesintiye tabi tutulmayacaktır.

Ayrıca deprem nedeniyle fazla çalışma yaptırılan Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele de fazla çalışma ücreti ödenecektir. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, 6 Şubat tarihinden itibaren 6 ay süresince ve ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına yıllık Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen fazla çalışma ücretinin 2 katı fazla çalışma ücreti verilecektir.

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Fazla çalışma ücreti ve geçici görevle çalışan personele ödenecek tazminat, AFAD ile ilgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun'un ilgili maddesi çerçevesinde ve ilgili valiliklerce açılan özel hesaptan karşılanacaktır.

İşte o karar...