Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması için tüm Türkiye tek yürek olmuş şekilde elinden geleni yapıyor. Birlik ve beraberlik duygusu ile bölgedeki vatandaşlara yardım etmek amaçlı yoğun bir çaba içerisinde yardım kolileri, en hızlı şekilde hazırlanmaya çalışılıyor.

Vatandaşlar, deprem bölgesine yardımları ulaştırmak için birbirleriyle yarıştı. Ülke genelinde koordineli bir şekilde yardımların deprem bölgesine ulaştırılması için AFAD, peş peşe uyarılar geçiyor.

AFAD, depremzedelerin acil ihtiyaç listesini kamuoyu ile paylaşarak, yaraların hızla sarılmasını hedefliyor.

Özellikle mevsimin kış ve havaların soğuk olması nedeniyle depremden etkilenen vatandaşlar için kışlık ve kalın kıyafet ihtiyacı ortaya çıktı. Kışlık mont ve kıyafetlerin gönderilmeye başlanmasıyla beraber ortaya ilginç görüntüler de çıktı.

Afet bölgesine gönderilecek malzemeler gıda ve giysi olmak üzere ayrı ayrı hazırlanırken, kutunun içinden çıkan mayo ve abiye görenleri şoke etti.

Ayrıca başka bir kutudan da bindallı, etek, topuklu ayakkabı ve çocuk bikinisi gibi kıyafetler çıktı.

Bu tür olumsuzluklarla karşılaşmamak adında hiç kullanılmamış kışlık giysi ve montların gönderilmesi gerektiği ekipler tarafından sık sık ifade ediliyor.