Geçtiğimiz hafta Saadet Partisi ev sahipliğinde 13'üncüsü gerçekleşen Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener,  Altılı Masa'nın milletin iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini, tek bir kişinin adaylığına onay verecek bir noter masasına dönüştüğünü söyledi.

CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti

Partilerinin ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarını masaya sunduklarını ancak 5 partinin kesin bir dille bu duruma karşı çıktığını belirtti.

5 Partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşma sağlandığını vurgulayan Akşener, masadan ayrıldıklarını açıkladı. Gündemi sallayan ayrılığın ardından DP'li Enginyurttan'dan dikkat çeken sözler geldi.

Enginyurt, Masadaki altı liderin beraber hareket etmesi gerektiğini, 2023 seçimlerinin bir dönüm noktası olacağını söyledi:

"Bu seçim kaybedildiği takdirde Altılı Masa'dan hiçbir parti, hiçbir lider Sayın Akşener de dahil olmak üzere kazanan olmayacak. Eğer seçim kaybedilirse hiç kimse ben söylemiştim, ben görmüştüm demeye vakit bile bulamadan millet tarafından çok ağır bir şekilde cezalandırılacaktır. Liderler tasfiye olur. Dolayısıyla altı lider tekrar ortak hareket etmeli, birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeli. Çünkü bu seçim cumhuriyete inananlarla cumhuriyete karşı olanların seçimidir. Bu seçim sağ, sol seçimi değil, siyasi parti kavgası değil, millet mücadelesidir. Millet mücadelesinde de nefis olmaz kibir olmaz. Sen ben olmaz. Onun için bu masa milletin umudu olan bir masadır. Milletin beklentisi olan bir masadır. Milletin geleceğinin kurtuluşu olarak gördüğü bir masadır. Dolayısıyla bu masaya asla zarar gelmemesi gerekir. Demokrat Parti olarak biz masanın altılı olarak devamından yanayız."