Parti Genel Merkezinde basın açıklaması gerçekleştiren Davutoğlu, dün kamoyuna duyurulan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" ile ilgili uzun emekler sonucunda meydana geldiğine dikkat çekerek, "Bu metin, kağıtta kalıp raflara kalkması için yazılmadı, uykusuz gecelerin ürünü olan bir metin. Anlatacaksınız, '15 Mayıs sabahı nerede, hangi politikaların uygulanacağı burada yazıyor.' diyeceksiniz. Kimse bu çizginin dışına çıkmayacak, kimse tek başına, tek akılla hareket etmeyecek. Hep beraber bu metni hayata geçirmeye çalışacağız" dedi.

Seçimlere az bir süre kala Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adaylarındaki belirsizlik çeşitli eleştirileri beraberinde getirirken, Davutoğlu'ndan dikkat çeken sözler geldi.

 "Düşman çatlatırcasına şu ana kadar söylemedik. Çünkü bizim için kişi değil, sistem önemli. Bizim için tek akıl değil, ortak akıl önemli. Eğer bundan 6 ay, 1 sene önce baskılara boyun eğip bir kişi açıklasaydık bunların zihniyetini benimsemiş olurduk. Şimdi sistem belli, gelenin ne yapacağı, ne yapmayacağı belli"