Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu milleti ayağa kaldırma talip olduklarını belirterek " İşimiz zor ama onurlu. Zor olandan başkası kaçsın biz zor olana ve milleti ayağa kaldırmaya talibiz. Halk bize muhabbet gösteriyor. Kimse bize 'yakınlarına bir kuruş yedirdi' diyemedi. Çok güçlü bir kadro ile hareket edeceğiz. En kaliteli ekonomik ve adalet kadroları bizdedir. Kirlenmişlerle değil tertemizlerle yola çıkıyoruz" açıklamasında bulundu.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Giresun 1. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

'128 MİLYAR DOLARI YANLIŞ YERE KULLANDILAR'

Fındık üretiminin merkezi olan Giresun'da, fındık fiyatlaru üzerindnen iktidarı eleştirdi:

"2015 yılında fındık için önüme değişik rakamlar getirdiler. Fındığa verdiğimiz fiyat 15 liraydı. Dolar ise 2 liraydı. Onlar bizim gibi bu halkı ve fındık üreticilerini düşünmezler. Dünyanın en yüksek faizini ödeyen ülke biziz. Utanmaları lazım. Bu cahil yönetim 128 milyar doları yanlış yerlerde kullandı. Fındığın hakkını verin. Siz vermezseniz biz fındığın hakkını vermeye geliyoruz. Faizciler verilen parayı alarak fındığa vereceğiz. Dolara endeksli olarak fındığı vereceğiz. Budur halka hizmet etmek." 

BİRİ CEHALET DİĞERİ YOLSUZLUK

Davutoğlu, "çürümüş" olarak nitelendirdiği iktidarın, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların birincil kaynağı olduğunu vurguladı:

"Toplumda kimse huzurlu değil. Bu çürümüş iktidardan kurtulmak için bu son yaz. Türkiye neden bu hale geldi? Birisi cehalet. Diğeri de yolsuzluk. Açık ve net ifade ediyorum. Bu kadrodan herkesi tanıyan biri olarak söylüyorum. Hazine ve Maliye Bakanı'nın gözü ışıl ışıl ama beyni tam takır. Türk Lirasını bu derce sersefil edenler ne yerli ne de millidir. Bunlardan hesap soracağız."

BUGÜN DIŞ MİHRAK DEDİĞİNİ YARIN KARŞILAMAYACAKSIN

"Yine Giresun'a gelip 'dış mihrakların oyunu' diyecekler. Söyle bu dış mihrakı sayın cumhurbaşkanı. Ama kıvırıp dönmek yok. 'Aptal olma' mektubu aldığın zaman mücadele edeceksin. Bugün dış mihrak dediğini yarın karşılamayacaksın. Türkiye'de bir iç mihrak var. Ceplerini doldurmaya çalışan iç mihraklar var."

ÇÜRÜMEYİ GÖRDÜM

"28 Şubat diyerek milleti korkutanlar, 28 Şubat'ın çeteleri sizin yanınızda değil miydi? Bu hikayeler neden bizim dönemimizde çıkmadı? Çünkü biz kendimizi ve makamımızı feda ettik. Yüreğim yandığı için konuşuyorum. Çürümeyi gördüm. Herkesin hayat standardının değiştiğini gördüm."

SEZGİN BARAN KORKMAZ'I YARGILAYIN

Sezgin Baran Korkmaz'ın herkesle fotoğrafı var. Ne olacak biliyor musunuz? Size sadece üzülüyor ve acıyorum. ABD Başkanı'nın 'Aptal olma' dediği isim olarak tarihe geçeceksiniz. Sezgin Baran Korkmaz'ı yargılayın.

YOLSUZLUKLARIN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ

Gelecek Partisi lideri, iktidara aday olduklarını da yineledi: 

"Biz onurla görevi bıraktık. Kendi damadı 'at izi it izine karıştı' diyerek çekip gitti. Yolsuzlukların kökünü kurutacağız. Ben bunun için bedel ödedim. Biz bu sınavı vermişiz. Çok güçlü bir kadro ile hareket edeceğiz. En kaliteli ekonomik ve adalet kadroları bizdedir. Kirlenmişlerle değil tertemizlerle yola çıkıyoruz. Zamana ve sabra ihtiyacımız var."

TÜRKİYE'NİN BİRLEŞMEYE VE NEZAKETE İHTİYACI VAR

"Türkiye'nin birleşmeye ve nezakete ihtiyacı var. Bahçeli ve Erdoğan milleti yordu. Evet rekabet edeceğiz ama birbirimize düşman muamelesi yapmayacağız. Adalet, demokrasi, refah, eşitlik ve siyasi ahlak ilkeleri ile hareket edeceğiz. Adres gelecek. Adalet gelecek. Refah gelecek. Siyasi ahlak gelecek."