Bakanlık tarafından başlatılan ve toplumun en hassas kesimlerini hedef alan bu program, dar gelirli ailelere hayatlarını kolaylaştıracak bir destek sunuyor. "Aile Destek" programı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayda 1.250 TL yardım sağlarken, bu destek 12 ay boyunca düzenli olarak sunulacak.

E-Devlet Üzerinden Başvurular Başladı

Programa katılmak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Başvurunun ardından aileler, yardımlarını PTT aracılığıyla alacaklar. Bu ödemeler, her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek.

Destek Miktarı Gelire Göre Değişiyor

"Aile Destek" programının en belirgin özelliği, sağlanan destek miktarının kişinin aylık gelir durumuna göre belirleniyor olması. Gelir durumuna göre 4 farklı ödeme türü belirlenmiş. 450 TL ve altında aylık geliri olan kişilere 1.250 TL, 1372,30 TL ile 2835,60 TL arasında geliri olan kişilere ise 850 TL ödeme yapılıyor.

Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak

PTT Üzerinden Ödeme Kolaylığı

Program kapsamında yardım almayı hak kazanan vatandaşlar, T.C kimlik kartlarıyla birlikte PTT'ye giderek ödemelerini alabilecekler. Bakanlığın bu adımıyla, Aile Destek programı kapsamında ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaları ve maddi açıdan zor günlerinde rahat bir nefes almaları amaçlanıyor. Bu programın getireceği rahatlama, özellikle finansal zorluklarla karşı karşıya olan aileler için büyük önem taşıyor.