Memleket Partisi'nin YSK'ya sunduğu adaylık listesinde Zonguldak milletvekili adayı olduğu belli olan Cem Saygı, dans ettiği videoların sosyal medyaya düşmesiyle gündemi sallamıştı. Partiden Muharrem İnce'nin baskısıyla istifa ettirildiğini iddia eden Saygı, yeni partisini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yayınla duyurdu.

Saygı, adaylıktan çekilmesi kendisine baskı yaptığını söylediği eski genel başkanı Muharrem İnce'yi topa tuttu.  "Muharrem İnce gençleri kötülüyor. Böyle genç olmaz dedi. Bu saatten sonra Memleket Partisi ile işim olmaz." diyen Cem Saygı, AK Parti'ye geçtiğini açıkladı.

CHP, Bünyesindeki Belediyelere Atama ve Denetim Talimatları Verdi CHP, Bünyesindeki Belediyelere Atama ve Denetim Talimatları Verdi

Neler olmuştu?

Sosyal medyaya düşen dans görüntüleri ile dikkatleri üzerine çeken Cem Saygı'nın dansından rahatsız olanlar tepki göstermiş, Memleket Partisi Genel Merkezi de durumla ilgili inceleme başlatmıştı.

Zonguldak 5.sıradan milletvekilliği adaylığından tehdit edildiği için çekildiğini iddia eden Saygı, parti yöneticilerinin yoğun baskısına ve kendisine para teklif edildiğini de öne sürmüştü.