Eski Cumhuriyet Savcısı Ö.M.G, sahte isimle sosyal medya platformu Twitter üzerinden bakanlar ve diğer siyasi figürlere hakaret ve küfürler içeren paylaşımlar yapması nedeniyle meslekten ihraç edilmişti. Ancak Danıştay tarafından göreve iadesi kararı verilmesi sonrasında gündemdeki tartışmalar devam ediyor.
Ö.M.G'nin göreve iade kararına karşı çıkan mağdur avukatları, sanığın iftira suçundan da ceza almasını ve takdiri indirim maddesinin uygulanmamasını talep ederek kararı Yargıtay'a taşıdılar. Özellikle 2019-2020 yılları arasında sahte bir hesapla siyasilere ve devlet yetkililerine hakaretler içeren paylaşımlarda bulunması nedeniyle gündeme gelen bu olay, adalet sistemindeki bazı sorunları da gün yüzüne çıkardı.
Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hapis cezasının adli para cezasına dönüştürülmesi ve ardından istinaf mahkemesi tarafından cezanın artırılması, mağdur avukatlarını harekete geçirdi. Avukatlar, savcının verilen cezanın en üst sınırdan hapis cezasına çevrilmesi gerektiğini ve iftira suçunun da işlendiğini savundu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bu talepleri reddederek, sanık Ö.M.G'nin "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan aldığı cezanın onanmasını istedi ve dosyayı Yargıtay 4. Ceza Mahkemesine gönderdi. Bu nedenle, söz konusu davada son kararı Yargıtay verecek.