6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 11 ili büyük yıkıma uğratıp, şehirleri adeta harabeye çevirdi. 

Meydana gelen büyük facianın ardından seçimlerin ertelenmesine yönelik sözler dillendirilmiş, muhalefet bu duruma yüksek perdeden karşı çıkmıştı.

Günlerce süren tartışmalara karşı AK Parti, odaklarının deprem olduğunu belirterek, şu an için seçim tartışmalarına girmenin doğru olmadığını söylemişti. Yaşanan yüksek tansiyonlu günlerin ardından tüm seçim tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihini 14 Mayıs olarak ilan ederek, noktayı koydu.

Seçim tarihinin ilan edilmesinin ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yüz yılın felaketini yaşayan bir ülkenin 3 ay içerisinde seçime gitmesinin demokrasiye duyulan güven ile ilgili olduğunu söyledi:

“Bence bu bizim demokrasimize ve kurumlarımıza duyduğumuz güveni, halkımıza olan inancımızı gösteriyor. Bu kadar büyük bir felakete bu kadar yakın başka hiçbir ülkenin seçim yapmaya cesaret edeceğini sanmıyorum.”