Dün akşam NTV yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkıma neden oldu.

11 ili yerle bir eden depremin ardından Kızılay'ın yurt dışı için ürettiği 2050 çadırı Ahbap Yardımlaşma Platformuna sattığının ortaya çıkması büyük tepki topladı.

Çadır satışının ardından Kızılay'a yöneltilen eleştiriler üzerine gelen soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, söz konusu satışın herkesi üzdüğünün altını çizerek,şu ifadeleri kaydetti:

“Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye’de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım.” 

Mülakatlar

AK Parti'nin 14 Mayıs seçim beyannemesindesindeki "kamuya işe alımlarda mülakat usulünün kaldırılması" vaadinin bugüne kadar yapılmamasına yönelik eleştirilere ilişkin konuşan Fuat Oktay,  eleştiri yapılabileceğini ve son derece normal olduğunu söyledi:

"15 Temmuz'dan sonra stratejik kurumlarda ve stratejik, kritik projelerde çalışanlarla alakalı güvenlik soruşturmasının yapılıyor olması veya mülakatın yapılıyor olmasını yadırgamamak lazım. Şimdi belirli bir süre sonrasında, artık Türkiye normale dönüyor tekrar. Bu, bundan ibarettir. Bunun dışında farklı bir şey değil. Bütün her şey mülakatla yapılmıyor."

Ali İhsan Yavuz: Seçim Günü Alarmda Olacağız Ali İhsan Yavuz: Seçim Günü Alarmda Olacağız