Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz,   "Arkadaşlarımız bu toplantıda dile getirilen tüm hususlarla ilgili titiz bir çalışma yapacak. Meclisimiz açılmadan önce eylül ayı sonu itibarıyla kısa vadeli eylem planlarımız ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkmış olacak. Normalde YOİKK'i 6 ayda bir toplamamız gerekiyor. Bu YOİKK'in önemine binaen 3 ay sonra tekrar toplantı yapıp orada hem eylem planımızı hem de geleceğe dönük çalışmalarımızı yine gözden geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından önemli satır başlıkları:

Yargıtay Kemal Sunal filmleri için son noktayı koydu Yargıtay Kemal Sunal filmleri için son noktayı koydu

"Bizde sanayiye tahsis edilen arazi Avrupa ülkelerinin oldukça altında."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sanayiye verilen arazinin Avrupa'ya göre çok az olduğunu belirterek "Verilerin kullanımı ve paylaşımı konusunda daha ileri düzenlemelere ihtiyaç var. Avrupa Birliği'yle (AB) de uyumu gözeten bir çerçevede, bir taraftan uluslararası şirketlerin kendi içindeki paylaşımları, diğer taraftan AB'nin yeni standartlarına uyum anlamında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yatırımlarda finansmana erişim konusu, en önemli başlıklardan biri olarak ifade edildi. Burada kalkınma bankacılığından proje bazlı desteklere, Merkez Bankası'nın nasıl bir rolü olması gerektiğine varıncaya kadar çok çeşitli konularda tartışmalar yürütüldü. Tabi ki makro istikrar, makro politikalar çerçevesinde bu konularda neler yapılabileceği tartışıldı. Yatırım yeri imkanlarının geliştirilmesi yine önemli bir başlık. Burada da sanayinin planlı bir şekilde tarımsal ve çevresel hassasiyetleri de gözeterek daha fazla sanayi alanı nasıl oluşturulur, konusu da gündeme geldi. Uluslararası mukayeselerle baktığımızda, bizde sanayiye tahsis edilen arazi Avrupa ülkelerinin oldukça altında. Verimsiz arazilerde, tarımsal üretimimize zarar vermeyecek, su potansiyeli dikkate alınarak ve planlı bir şekilde sanayi alanlarımızın genişletilmesi gerektiği hususunda genel bir anlayış birliği olduğunu ifade edebilirim" dedi.

"Yabancı çalıştırılması hususlarında da hangi kriterlerle hareket etmemiz gerektiği tartışıldı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmazi yabancı çalıştırma konusunu tartıştıklarını söyleyerek "Bunlarla ilgili Çalışma Bakanlığımızın hem kısa vadeli hem orta vadeli birtakım hususları ele alması söz konusu. Özellikle yabancı çalıştırılması hususlarında da hangi kriterlerle hareket etmemiz gerektiği tartışıldı. Türkiye'de karşılığı bulunmayan veya talep edilmeyen hususlarda ihtiyaç analizlerini iyi yaparak, kendi iş gücü piyasamızda da zarar vermeden ama şirketlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir modelle gitmemiz gerektiği hususunda tartışmalar yapıldı" diye konuştu.