Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve deprem bölgesinden gelerek İstanbul'da eğitim öğretim hayatına devam eden çocukları kabul ederek 23 Nisan'a özel temsili çocuklardan oluşan kabine oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine temsilen geçen ve kabine toplantısını yöneten 11 yaşındaki Akif Uçar da Cumhurbaşkanı'nın yerinde olsa yapacaklarını şu şekilde anlattı: "Eğer ben Cumhurbaşkanımızın yerinde olsaydım, yani Cumhurbaşkanımız gibi bir sürü yapılar yapardım. O milletimize çok sahip çıktı, bizi hiçbir zaman alçakta bırakmadı. Teşekkür ediyorum böyle yaptığı için. Öbür fikrim, özellikle savunma sanayi yerleri ve teknolojilerini ileriye götürmeyi düşünürdüm diğeri ise ben depremi yaşadığım için evleri çok hızlı yaptırırdım. Uzay çalışmalarına ağırlık vereceğim. Otonom araçların çeşidini ve sayısını arttıracağım. Akıllı yolların sayısını çoğaltıp trafik kazalarının azalmasını sağlayacağım, tıp alanında çalışmalara ağırlık verip kanserin ilaçlarının bulunmasını sağlayacağım." dedi.

23152254_WhatsApp_Image_2023-04-23_at_15.16.45

Kabine toplantısında Milli Eğitim Bakanı olan öğrenci de Bakan Mahmut Özer gibi çok çalışacağını ve Mahmut Özerin yurt genelinde eğitim çalışmaları açısından bir eksikliğinin olmadığını ifade ederek kitap ve kırtasiye ürünlerinin verildiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı olan bir öğrenci, söz alarak İstanbul Sancaktepe'de gördüğü bir okulun bahçesinde öğrencilerin oyun oynadığını gördüğünü ifade ederek çim hokeyi sahasını yaptıracağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bana göre yapması lazım."

Temsili bakan, "Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde hiç voleybol sahası yok, onu yaptırırım." ifadesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitkamil'de hiç voleybol sahası yokmuş. Nasıl olur? Gençlik ve Spor Bakanımıza değil de burada tabii Milli Eğitim Bakanımıza gerekeni söyleyelim; Milli Eğitim Bakanımızın, hemen okullarda, okulların bahçelerinde müsait olanlarda süratle basketbol ve voleybol sahalarını bana göre yapması lazım." dedi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sayın Cumhurbaşkanım zaten biz tüm müsait olan bahçelerde yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da destek alıyoruz. Ama o okullara da tekrar bakalım efendim. Emredersiniz." dedi.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem

Bunun yanı sıra Mahmut Özer "Özellikle sosyal politikalar, ücretsiz kitap dağıtımı, yardımcı kaynaklar, burslar, ücretsiz yemekler gibi eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili çok önemli destekler sağladınız. Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına bu eğitime vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu