Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BTSO Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Erdoğan’ın açıklamaları şöyle..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biraz önce 4 farklı kategoride ödül takdim ettiğimiz şirketlerimizin her birini kutluyor, ülkemize, milletimize ve ekonomimize yaptıkları katkılar için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle bugün resmi açılışlarını yaptığımız, güncel rakamla toplam 12 milyar lira kamu ile 30 milyar lira özel sektör yatırımlarının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserleri şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, belediyelerimizi, tüm kurum ve kuruluşlarımızı özel sektörümüzü tebrik ediyorum. Bursa kadim tarihiyle, kültürüyle, göz kamaştıran mimari eserleriyle, tabi güzellikleriyle ülkemizin sembol şehirlerinin başında geliyor.

Bursa'ya hizmet etmeyi, milletimize şükran borcumuzu ödeme yanında, ecdadın emanetine sahip çıkma misyonumuzun da bir gereği olarak görüyoruz. Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur prensibince diğer şehirlerimiz gibi Bursa’ya sık sık geliyor, vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz. İş dünyamız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek taleplerini dinliyor, varsa sıkıntıları çözüme kavuşturuyoruz. Projelerimizi yerinde takip ederek süratle neticelendirilmelerini sağlıyoruz. Gençlerimiz, kadınlarımız, çiftçilerimiz, işçilerimiz ve toplumumuzun diğer kesimleriyle yaptığımız buluşmalarla milletimizle olan gönül bağımızı daha da güçlendiriyoruz.

Bu amaçla sadece son 1 yıl içerisinde Bursa'yı 3 kez ziyaret ettik. Bursa'ya her gelişimizde, şehrimiz ve ülkemiz için tarihi önemde birçok yatırımı hizmete açtık. Son olarak Türkiye'nin otomobili, Toog’un üretim tesisini Bursa'mızın ve Türkiye'mizin hizmetine sunduk. Türk sanayisinin lokomotif şehri Bursa'nın, marka değerini artıracak, ekonomik potansiyelini harekete geçirecek her türlü projeyi destekledik. Rabbim sağlık ve ömür, milletimiz yetki verdikçe Bursa'ya ve Bursalı kardeşlerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz" dedi.


"Bu sene Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü idrak edeceğiz. 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inşallah ilk asrını tamamlayıp ikinci asrına merhaba diyeceğiz. Birleşmiş Milletler üyesi 193 devletin çoğunun geçmişinin 50-60 yılı zor bulduğu bir denklemde, yüzyıl elbette bir millet için önemlidir. Güçlü bir birikim ve geleneği ifade eden bir zaman dilimidir. Sadece bu vasfıyla bile cumhuriyetimiz dünyada farklı bir konuma sahip. Ancak Türkiye tarihi bir asra hapsedilemeyecek kadar köklü maziye, derin hafızaya, eşine az rastlanır, zengin müktesebata sahip bir devlettir.

Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 Türk devletinin tarihi 2 bin 200 yılı aşıyor. Kara Kuvvetlerimizin ilk kuruluş tarihi M.Ö. 209 yılına uzanıyor. Hariciye teşkilatımız inşallah bu sene 500’üncü yaşını kutlayacak. Jandarmamız 183 yıldır, emniyet teşkilatımız 177 yıldır milletimize hizmet ediyor. Hangi kuruma bakarsak bakalım benzer bir durumla karşılaşıyoruz. Ancak kökü mazide olan ati ifadesinin ete kemiğe büründüğü yer hiç şüphesiz Bursa'mızdır.

Bursa Sanayi ve Ticaret Odamız 134 yıllık köklü geçmişiyle şehrimizin hafızası konumundadır. Odamız 1,5 asra yaklaşan bu tarihi süreçte Mersin'de Osmanlı'nın dağılmasına, vatan topraklarının işgal edilmesine, yeni devletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşuna, tek parti faşizminin millet iradesiyle yıkılışına, Menderes ve arkadaşlarının öncülüğünde demokrasiye geçişe, her 10 yılda bir tekrarlanan darbe ve vesayet girişimlerine, ülkemiz ekonomisinin 70 sente muhtaç olduğu kara günlere, sokaklarımızda terörün ve kol gezdiği yıllara, hasılı milletimiz çalkantılara bizzat şahitlik etmiştir. Demokrasi ve kalkınma hamlesinin nasıl darbelerle kesintiye, dışarıya açma çabalarının önünün nasıl 28 Şubat zihniyetinin ülkemiz ekonomisine verdiği zarara tanık oldular. Çift başlılık sorununun nelere yol açabileceğini, bir anayasa kitapçığının ülkeyi nasıl büyük bir ekonomik krize sürükleyebileceğini, bir fiil de bizzat gördünüz, idrak edebildiniz."