Hazine ve Maliye Bakanlığı' tarafından sağlanan veriler ışığında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illerindeki tüm ilçeler ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar, depremde ağır zarar görmeleri nedeniyle söz konusu krediden yararlanabilecekler. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sunulan kredi paketi, yıl sonuna kadar kullanılabilecek. Bu kapsamda kredi kullanımında şartlar da belirlendi. Buna göre, depremde hasar gören ve 6 Şubat'tan önce vergi kaydı olan esnaf ve sanatkarlara kredi kullanabilecekler.

Kredi ödemelerinde ise müşteriler için ödemesiz dönemler belirlenmiş olup, bu süreçte tahakkuk eden faizler sonraki yılın taksitlerine bölünerek vade boyunca tahsil edilecek. Kredi limitleri mevcut işletme kredisi şahıs üst limitine dahil edilmeyecek ve ek olarak tanımlanacak. Ancak Deprem İşyeri Alım veya Destek Kredisi kullanmış olan esnaflar bu krediden faydalanamayacaklar.

Deprem nedeniyle geçici olarak faaliyetine ara veren esnaflar da kredi paketinden yararlanabilecekler. Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı olan şahıs firmaları da kredi paketinden faydalanabilecekler. Kredi paketi 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek.