Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
"Boynunda mahkumiyet kararıyla ebediyete irtihal eden Üstat Necip Fazıl’a nasıl hürmet gösteriyorsak, tek parti döneminde hapislerde sürünen Nazım Hikmet’e de aynı şekilde sahip çıkıyoruz. Bunu birileri gibi sadece lafta yapmıyor, icraatlarımızla, attığımız adımlarla açıkça ortaya koyuyoruz. Vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra Bakanlar Kurulu kararıyla Nazım Hikmet’e yeniden Türk vatandaşlığı veren biz olduk” dedi.
 “Eski Türkiye’de gadre uğramış, ötelenmiş, hor görülmüş hangi fikir, sanat ve spor insanımız varsa, hiçbir ayrım yapmadan hepsine biz kucak açtık. İstanbul’a Atatürk Kültür Merkezini, Ankara’ya Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binasını kazandırarak önemli bir eksiği giderdik. Göreve geldiğimizde ülkemizdeki kültür merkezi sayısı sadece 42 iken, biz buna 80 adet daha ilave ederek, toplam sayıyı 122’ye çıkardık. Tiyatrodan operaya, sinemadan edebiyata, tezhipten minyatüre kadar her alanda sanatın ve sanatçılarımızın yanında olduk" diye konuştu.
"Ayrıca dün gece yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Böylece, sanatçılarımıza hak ettikleri imkânları sunmanın yanı sıra, uzun yıllar boyunca kültür-sanat camiamızı tekdüzeliğe mahkûm eden, kültür hayatımızı çölleştiren ideolojik bağnazlığa da son verdik” açıklamasını yaptı.