Meteoroloji'den son tahminler: Gökyüzü açık ama kuvvetli rüzgara dikkat! Meteoroloji'den son tahminler: Gökyüzü açık ama kuvvetli rüzgara dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seçim Beyannamesi Töreni'nde "Geçen akşam bir TV kanalında bir profesör, ne dese beğenirsiniz? 'Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez. 'Soğan, patates kaç para onu söyle' Ya senin Profesörlüğünden bu millete ne gelir ya? Neymiş domates-patates.. Vah zavallı vah." demişti. Kastettiği profesörün Prof. Dr. Naci Görür olduğu iddia ediliyor.

İddia üzerine Naci Görür'den açıklama geldi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın “Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez, soğan, patates kaç para” söylediğimi kastederek bana atfen profesör müsveddesi dediği söyleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim. Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerininin yıllar önceden geleceğinğini öngörüp halkını uyaran bir bilimadamı olarak şunu söyledim “Az yol, köprü ve baraj yapalım ama önce halkımızın can güvenliğini sağlayan deprem dirençli kentler oluşturalım” benzeri şeyler söyledim. Yine de aynı şeyleri söylüyorum. Sevgiyle"

Ekran görüntüsü 2023-04-11 173804