Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençler ile buluştuğu bir program kapsamında Erzurum’daydı.
Erdoğan, "HDP, PKK'nın parlamentomuzdaki uzantısıdır ve CHP onunla beraber hareket etmiştir." diyerek CHP ve HDP’yi hedef aldı.
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti,
- Sevgili gençler, sizler bizim aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bugün bu salonda sadece yarınların siyasetçileri, bürokratları yok; adım adım Türkiye yüzyılını inşa edecek mimarlar da var. 

- Şehrimize ikinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesini kazandırdık. 

- Bay Kemal ne diyor? Bir senede bütün yurt sorunlarını çözermiş... 11 tane büyük şehrin var, acaba kaç tane yurt yaptınız? Bay Kemal, Altılı Masa, buradan sesleniyorum, göreve geldiğimizde burs 45 liracıktı. Şimdi lisans öğrencileri için 1250 lira, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liraya çıkarttık. Asgari ücret ne oldu? 8 bin 506 lira oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenleme ile toplam 3.3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Biz geldiğimizde harç denilen sıkıntı vardı, bir kalemde sildik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin beslenme yardımını 1850 liraya yükselttik. Yurt ücretlerine zam yapmadık. 

- Hamd olsun, gençlerimizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek kendilerine olan güvenlerimizi boşa çıkarmadıklarını gördük. Daha iyi imkanlar sunmaya devam edeceğiz. 

- Yeni umut ve heyecanlarla 2023'ü karşılayacağız. 2023 sıradan bir yıl değil, bir sembol. Artık nüfusumuz da 86 milyona çıkacak. Türkiye Yüzyılını muhalefet gibi kuru gürültüyle değil, siz gençlerimize ufuk kazandıracak projelerle ete kemiğe büründürmeyi hedefliyoruz. 

- TOGG'un üretimi şu anda devam ediyor. İnşallah birkaç ay sonra Oltu siyah modelini yollarda görmeye başlayacağız. 

- Türkiye'yi küçümseyenlere ülkemizin son 20 yılda nereden nereye geldiğiniz bir kez daha göstereceğiz.