Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında faiz ve enflasyon açıklaması yaptı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından dolar adeta fırladı. Dolar 10.50 lira seviyesinin üzerine çıktı... Gram altın 631 lirayı gördü... Dolar şu sıralar 10.60 lira seviyelerinde...

Erdoğan "Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Bunu farklı söyleyenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Anlayan anlar anlamayan anlamaz. Ama biz  faize milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala faizi savunanlar kusura bakmasınlar ben faizi savunanla beraber olmam" dedi.

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Merkez Bankası'nın yarın faiz indirimine gideceği beklendileri artarken dolar ve euro da fırladı. Dolar 10.53 lirayı geride bırakırken, euro da 11.91 liranın üzerine çıktı. Dolar saat 17.07 itibari ile 10.60 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Altında da rekor seviyeler devam ediyor. Gram altın 633,65 liradan alıcı bulurken çeyrek altın da 1.036,00 liradan satılıyor.