14 Mayıs seçimlerine kendi logosuyla girmeyip, CHP listelerinden giren Millet İttifakı'nın 4 üye partisi gündemde yoğun bir şekilde tartışılmaya devam ediyor.

Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor... Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor...

Totalde CHP listelerinden Meclis'e 39 aday gönderen Millet İttifakı bileşeni olan 4 partiye sunulan bu hizmeti gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan çok konuşulacak sözlere imza attı.

Meclis'e CHP listelerinden toplam 169 vekil gidecek. DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ise CHP listelerinden seçime girdiği için vekilleri bu 169 kişinin içerisinde yer alıyor. CHP sıralarından DEVA 15, Gelecek ve Saadet Partisi de 10'ar, Demokrat Parti 3, TDP ise 1 olmak üzere toplam 39 vekil çıkardı.

CHP koltuklarından 39 milletvekilinin diğer partilere geçmesi ise hem muhalefetin hem de iktidarın gündeminde yer alıyor. TRT Haber'e konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı bu kararın yanlışlığına dikkati çekerek. şu ifadeleri kaydetti:

 "40 vekili altın tepside verdi. Kılıçdaroğlu, SSK'yı batırdı, şimdi de CHP'yi batırıyor. Kılıçdaroğlu'na CHP seçmeni 28 Mayıs'ta 'Artık yeter' diyecek. Önce Cumhur İttifakı olarak konuşacağız, sonra uzlaşı arayacağız. 28 Mayıs'tan sonra muhalefet liderleri siyasetten silinecek. İkinci turda da sandıklara hücum edeceğiz. Biz bugünlere manşetlerle çatışa çatışa geldik. Şu anki Saadet Partisi'nin rahmetli Erbakan Hoca ile ilgisi yok. Birileri rahatsız oluyor diye planlarımızı, projeleri bozamayız. Milletimiz 28 Mayıs sonrası da bu projelere sahip çıkacaktır. Teröristler pazarlık yaptıklarına karşı eylemsizlik kararı aldı. Anket yapmaya gerek yok, en gerçekçi anketi pazar günü milletim yapacak."