İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Bu gece ile birlikte mubarek Ramazan ayını idrak etmeye başlıyoruz. Bu gece sahura kalkacağız, Ramazan'ın manevi havasını inşallah teneffüs etmeye başlayacağız. Tüm İslam alemi için özellikle depremde ebediyete uğurladığımız şehitlerimize inşallah rahmete vesile olsun. Bu arada 100 bini aşkın yaralılarımızın şifa bulmasına vesile olsun diyorum.

"YARIN TEMEL ATMAYA BAŞLIYORUZ"

(Deprem konutları) Yarın temel atmaya başlıyoruz ve söz verdiğimiz gibi inşallah 1 yıl içerisinde kalıcı konutları bitirmeye Rabbim bizleri muvaffak etsin.

Depremin ilk dakikalarından itibaren çok hızlı bir şekilde durum tespiti yaptık. Kabine'mizin tüm üyelerini deprem bölgesine göndererek görevlendirdik. Her ilin milletvekilleri oralarda görev yaptı. Özellikle madencilerden çok istifade ettik ve onları da buraya sevk ettik. Tüm imkanlarımızı depremzedeler için harekete geçirdik. Ağır kış şartlarına rağmen tüm arama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalarını gördük. Yılmadılar, usanmadılar. Çalışmaları yerine getirdiler. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kez idrak ettiler."

Üniversitelerde yüz yüze eğitim çağrısı ile ilgili konuşan Erdoğan, Online sistemle biraz devam edelim diyoruz, yurtlara ihtiyaç var

 Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir