Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Mitingi'nde asgari ücret ve memura zam müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin gözden geçirileceğini ve memura yapılan Temmuz zammının sadece enflasyon farkı olarak değil refah payı artışının da eklenceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız. "

zLinnaOgjkuUT16WxWBimA

Merkez Bankası'nın rezervi ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın son güncel döviz rezervi ile ilgili son sayıları ifade ettikten sonra deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi "Merkez Bankası döviz rezervi 22.5 milyar dolardı şimdi 115 milyar dolar. Dünyada herkes faizi yükseltirken biz düşürüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin yatırımını yapsın, bankalar gereken krediyi versin, ihracat yolu ile de Türkiye'nin rakamları patlasın. 

Açılan her yeni tesis istihdam olarak, ihracat olarak bizim kazanç hanemize yazılıyor.

Türkiye 6 Şubat'ta bir depremle karşı karşıya kaldı. Çok insanımızı kaybettik. Biz 3 ayda yıkıntıları kaldırdık. Yeni konutların inşaasına başladık. 100 bin konteynerin kurulumu bitti. Temeli atılan konut sayısı 59 bini buldu.

Son aylarda önceliğimizi deprem yaralarının sarılmasına ve yıkılan yerlerin ihyasına verdik. Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerinde. Niz küresel tefecilerden borç istemiyoruz.

Biz tüm bu sorunların çözümü için gereken kayanğı küresel tefecilerinden borç dilenmekte değil kendi kaynaklarımızda arıyoruz. 300 milyar dolar Londra'dan alacakmış. Avucunu yalarsın. Senin gibi tefecilere borç vermezler. Onlar kime borç vereceğini bilirler.

Dünya faizi yükseltirken biz düşüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin. Yatırım ne kadar artarsa istihdam da artar.

Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri... Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri...

Eğitim sağlık adalet ve emniyette yükselteceğiz dedik. Her alanda alt yapı eksikleirmizi gidermeye devam ettik."