CHP'deki kadrolaşma iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların kadrolaşma yanında beceriksizliklerine de milletimiz hep şahit oldu. Bu ülkede kadrolaşmanın kitabını CHP yazmıştır" dedi.

Mehmet Moğultay'ın "CHP'lileri almayacağım da ülkücüleri mi alacağım" sözlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

Bu ülkede kadrolaşmanın kitabını CHP yazmıştır. Biliyorsunuz Mehmet Moğultay bu işin en mahir hareket edenlerindendir. Onun "CHP'lileri almayacağım da ülkücüleri mi alacağım" gibi bir ifadesi de vardır. Sadece onunla kalmadı tabi. CHP'nin o dönemlerdeki bakanlarının hepsinde aynı uygulama olmuştur. Seyfi Oktay'ına git, aynı şeyi görürsün. Bunların yönettiği belediyelerde de hep aynı şeyi görürsün. Şimdi burada da bunlar aynı bu uygulamayı yürütüyorlar. Bu yaptıklarını milletimiz görüyor. Bize bu noktada çamur atamazlar. Bunların kadrolaşma yanında beceriksizliklerine de milletimiz hep şahit oldu. Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu dönemde bu millet hastanelerde kan revan içinde kalıyordu, serum şişesi bulamıyordu. Savaş Ay'ın o programında kolu kangren olan o yavrunun halini ben unutamıyorum mesela. Bu adam bir SSK'yı yönetemedi. Şu anda gelmiş ülkenin yönetimine talip oluyor. Her şeyi A'dan Z'ye yalan. Bozuk zemberek gibi dönüyor dönüyor aynı yalanı söylüyor