Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktif siyaseti düşünmediğini, kendi alanına giren her konuda istenen katkıları sunmaktan da geri durmayacağı açıklandı.

Aktif siyasete mesafeli olduğunu açıklaması üzerine Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde yeni bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Bakan Yusuf Tekin: "Ücretli Öğretmenlere Kadro Verilmesi İle İlgili Bir Çalışmamız Yok" Bakan Yusuf Tekin: "Ücretli Öğretmenlere Kadro Verilmesi İle İlgili Bir Çalışmamız Yok"

Yapılan görüşmenin ardından ilk defa dün akşam konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'in yeni dönemde ekonomi yönetiminin koordinasyonunda olacağını açıkladı.

Dün akşam konuk olduğu canlı yayında ekonomiye dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem için ciddi hazırlıklar yaptıklarını, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekiple beraber ekonomi politikalarını güçlendireceklerini söyledi:

"Mart ayı itibarıyla yıllık yaklaşık 256 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Rekorlar kırdığımız bir diğer alan elbette turizm sektörü oldu. Geçen yılı 51,4 milyon ziyaretçi ve 46,3 milyar dolar turizm geliriyle yani sektörün altın yılı olan 2019'un üzerinde bir performansla bitirdik. Enflasyondaki düşüşün insanlarımızın günlük hayatına daha belirgin şekilde yansımasını sağlamak için de gereken adımları atıyoruz. Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip, bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığımızda, Merkez Bankamızda, diğer birimlerimizde yürütülen çalışmalar var. İnşallah seçimden sonra bunların hepsini bir araya getirip ekonomi politikamızı daha güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz."