Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Gençler Buluşma' programında konuştu. Konuşmasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu milletvekili listelerinde gençlere yer vermemekle eleştirdi ve CHP listelerinden seçime giren dört partiye verilen milletvekili koltuklarının fazla olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı önemli ifadeler şunlar:

Pazar günü seçim sonuçlarına göre en genç beş milletvekilinin dört tanesi bizim partimizden. Grup yaş ortalaması en düşük olan parti de biziz. CHP Genel Başkanı ise asla böyle bir adım atmadı, atamaz. Bu işte yürek ister. Biz bu zihinsel devrimi gerçekleştirme gayretindeyiz ve bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.

Toplam oy oranı yüzde 1'i geçmeyen partilere yaklaşık 40 milletvekilliği hediye edildi. Buna rağmen hesap uzmanı olduğunu iddia ediyor. Bu nasıl bir hesap uzmanlığı?

Eğer yarım puan daha fazla alabilseydik, o akşam iş bitiyordu. 2 milyon 539 bin oy farkla biz öndeyiz. Ancak bu sonucu yeterli bulmuyoruz.

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

Sosyal medya, benim hiç inanmadığım bir medya türüdür. Eğer yalan arıyorsanız, sosyal medyaya bakın. Benim gittiğim illerdeki atmosfer çok farklı ve güzeldi. Her gittiğim yerde resmi rakamları alırım. Benim öyle bir alışkanlığım vardır. Emniyet ve Valilik'ten resmi rakamlara bakıyorum ve görüyorum ki biz güçlü bir şekilde ilerliyoruz.