Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yirmi yılda eğitimde gerçekleştirdikleri çalışmalara çok kısa değindi ve önümüzdeki yıl  eğitimin her seviyesinde kaliteyi daha da arttıracaklarını belirtti. Ayrıca işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışlarla beraber enflasyonun etkilerini en aza indiriceklerinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ise şu şekilde:

''Geçtiğimiz cuma günü TBMM'de kabul edilen bütçenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Her vakit olduğu gibi bütçeyi de milletin bütçesi olarak hazırladık öyle de uygulayacağız. Ülkemizin önündeki tehditleri değerlendiren bir muhalefet göremiyoruz.

Eğitimde anaokulundan liseye her seviyede 351 bin yeni derslik yaptık, 750 bin yeni öğretmen atadık. Önümüzdeki dönemde her seviyede eğitimin kalitesini daha da artıracağız.

Adalette, hakim ve savcı sayısının arttırılmasında pek çok adım attık. Önümüzdeki dönemde milletimizin hukuk sistemine olan güvenini daha da artıracağız.

Güvenlikte ordumuzu, emniyetimizi, jandarmamızı, istihbaratımızı insan gücünden teknolojiye kadar her alanda güçlendirerek ülkemizi terör örgütlerinden ve suç çetelerinden arındırdık. Önümüzdeki dönemde bölgesel ve küresel tehditlere karşı daha etkin şekilde korunacağız.

Daha fazla vatandaşımızı sosyal destek şemsiyemizin altına alacağız. Avrupa doğal gazda şuan felaketler yaşıyor. 81 ilde doğal gazı yaygınlaştırdık.

Enerjide kurulu düzenimizi 3 kat artırdık yerli ve yenilenebilir kurulu enerji gücümüzü yüzde 65 seviyesine yükselttik.

Cari fazla yoluyla büyüme noktasındaki hedeflerimize ulaştık, ulaşıyoruz. Ekonomi programımızdaki tercihlerimiz sebebiyle bizi eleştirenlerin kimileri yumuşamaya hakkımızı teslim etmeye başladı.

Enflasyonun adeta tepetaklak olacağına şahit olacağız. İşçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçılar yüzünden kısa sürede eriyip gitmesine izin veremeyiz.''