Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın henüz adayını açıklamamasına değinerek, 14 Mayıs'ta kurulan oyunları vatandaşın oyu ile bozacaklarını şu ifadelerle açıkladı:

''Sizlerden güya bize karşı aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirini tekmelemekten başka bir şey yapmaya fırsat bulmayanlara eser ve hizmet siyaseti tercihinizi bir kez daha sandıkta göstermenizi istiyorum. CHP'nin başındaki zatın büyük bir hevesle sarıldığı Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. Şimdi 14 Mayıs'ta artık adı ne oldu? Bay Bay Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum.

Unutmayınız 14 Mayıs'ta sadece CHP'nin başındaki zata bay bay demekle kalmayacak, aynı zamanda tek parti zihniyetinin bu son çırpınışlarını da beraberce sandığa gömeceğiz. Milleti ve onun iradesini bir kenara bırakıp ülkeyi altı kişinin hırslarının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin heveslerini inşallah kursaklarında bırakacağız. Ülkenin yönetimini yetkiyi milletten alan kişi yerine hiçbir meşru hakları olmayan bir grup muhterise teslim etmek isteyenlerin oyunlarını inşallah sandıkta bozacağız. Bu zafer aynı zamanda son 3,5 yıldır adeta kaderine terk edilen, unutulan, kaynakları sömürülürken eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır.''

Altılı Masa'nın seçim vaatleri arasında belirtilen bazı maddelerde kurumların birkaçının kapatılacağının yer alması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

''Ülkenin ve milletin hayrına herhangi bir icraatları olmayanların, tuğla üstüne tuğla koydukları görülmeyenlerin karşısına biz yine eserlerimizle, hizmetlerimizle, hedeflerimizle, vizyonumuzla çıkacağız. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türkiye'nin işte bugün burada yaptığımız gibi, şu karşımdaki kitleyi, muhteşem topluluğu gördüğüm gibi buna ihtiyacı var. Ama benim sizden bir ricam var. Şurada fazla bir şey kalmadı. 14 Mayıs'a kadar durmak yok, yola devam. Kapı kapı dolaşacağız. Hayatın her alanında daha ileriye gitmemizi sağlayacak yatırımlara devam edeceğiz. Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız. Neyi yıkıyorsun ya? Sen kimsin ya? Sen neyi yıkıyorsun ya? Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin, öbür taraftan utanmadan, sıkılmadan biz bu milletin kuruşunu yedirmeyiz diyeceksin, nasıl yıkacaksın? Türkiye'nin yapılanları yıkacak, durduracak, tersine döndürecek bir yıkım ekibine değil daha büyük eserler yapacak, daha büyük hizmetler getirecek AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var. Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bir kez daha tercihini bu yönde yapacaktır.''