Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 bin 500 engelli öğretmenin atama töreninde öğretmenlerin birikmiş tüm sorunlarını çözdüklerini açıkladı. Vatan için canlarını feda eden şehit öğretmenlere de saygı duruşunda bulundu ve şükranlarını sadece sözle değil öğretmen atamaları ve Öğretmen Meslek Kanunu gibi eylemlerle de ifade ettiklerini söyledi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den Tokat'ta yaşanan 5.6'lık depremin ardından açıklama Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den Tokat'ta yaşanan 5.6'lık depremin ardından açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe, derslik ve personel ile ülkenin eğitim altyapısını güçlendirdiklerini ve bu konuda ülkeyi "Türkiye Yüzyılı"na hazırladıklarını ifade etti. Öğretmenlerin kazanımlarını korumayı taahhüt ettiklerini, başöğretmen ve uzman öğretmen ünvanlarını kazanan öğretmenlerin artık maddi avantajlardan da yararlandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen atamasını planladıklarını ve öğretmenlere desteklerini göstermeye devam edeceklerinin haberini de paylaştı.

Son olarak, başöğretmen maaşının 25 bin liraya ulaştığını ve uzman öğretmenlerin 22 bin 500 liraya kadar kazanabileceğini, gelecekte öğretmenler için daha fazla iyileştirme planlandığını açıkladı.