Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda konuşan DEVA Partisi lideri Babacan, Baykar'a devlet bütçesinden doğrudan kaynak aktarıldığını iddia etmiş, bu projenin kutsal dokunulmaz hale getirildiğini iktidar oldukları durumda bu projeye dokunacaklarını kimsenin de kusura bakmamasını söylemesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Babacan'ın ilgili sözleri ise şu şekilde:

"Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki"

Bugün konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarına değinerek, tepki gösterdi. Ayrıca Gelecek Partisi lideri Ahmet Davurtoğlu ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili sözleri ise şu şekilde:

 "Bir ülkenin savunma sanayisine ancak rahatsız olanlar saldırır. Yunanistan'ın sızlanmasını normal görüyorum. Ülkemizin her değerini savunmak nasıl boynumuzun borcuysa bu alçak saldırıya hak ettiği cevabı vermek sorumluluğumuzun gereğidir.''

''Sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu. 15 sene yanımda bulundu ama benden bir şey alamadı. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zamanki başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun başka örneği yok. O vakıftaki yöneticiler bunu nasıl izah edeceksiniz.''

''Mülk edinme hakkı yok. Ama bunlar bunu yaptı. Biz de bu üniversiteyi bunların bu yolsuzlukları sebebiyle aldık devletimize mal ettik. Devletimizin Marmara Üniversitesi'nin mülkü olarak hizmete devam ediyor. Verdiğimiz imkanlar çok çok daha iyi. Biz bu milletin evlatlarına yakışan eserler inşa ediyoruz sen ne yapıyorsun onu söyle?"