Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 2 gün kala Kanal D - CNN TÜRK ortak yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın programdaki konuşmasında çeşitli konulara değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yapılan seçimlerde kendilerinin sürekli olarak kendi başarılarıyla yarıştığını ve muhalefetin ise rekabet edecek bir eser ve hizmet sunamadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun davetine karşılık olarak ne konuşacaklarını soran Erdoğan, muhalefetin ortaya koyduğu bir eserin olmadığını ve sadece Kandil'den gelen talimatları yerine getirme çabasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Erdoğan, zafer sarhoşluğuna kapılmamak için teşkilatına uyarılarda bulunacaklarını belirterek, herhangi bir rehavete meydan verilmemesi gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası faiz indirimine ne zaman başlar? Merkez Bankası faiz indirimine ne zaman başlar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güçlü bir ülke olma hedefi ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir referansının olmadığını ve büyükşehir belediyelerinde ortaya koyduğu bir eser bulunmadığını söyledi. Erdoğan, yerel yönetimlerde performans gösterilmesi halinde milletin merkezi yönetimde de aynı performansı bekleyeceğini ve bu durumun seçmenin tercihlerini etkileyeceğini belirtti.

'' Kılıçdaroğlu'nun bir açıklaması oldu. Televizyonlara davet ediyor. Benle ne konuşacaksın? Ortaya koyduğun bir eser yok. Okmeydanı SSK Hastanesi mi konuşacağım? Kandil'den gelen talimatları yerine getirebilmek için onların uzantısının desteğini isteyecek kadar zaafa düştün. Yüzde 1 bile oy potansiyeline sahip olmayanlara 40 vekil verdin. Bunları mı konuşacağım seninle?''