Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi" nedeniyle bir video mesaj yayınladı.  "Doğru, tarafsız haber özgürlüğünü garanti eden adımlar attık" diyerek, sosyal medya düzenlemesini anlattı ve önemli açıklamalarda bulundu.

İşte açıklamanın satır başları:

Sosyal medyanın günlük hayatımızdaki etkisi giderek artıyor
Dijitalleşme ile birlikte iletişim de büyük dönüşüm yaşanıyor. İletişimdeki değişim fırsatlarla riskleri beraberinde getiriyor.

Sosyal medyanın günlük hayatımızdaki etkisi giderek artıyor. Bilgi kirliliği ve dezenformasyon dönemin iki meydan okuması.

"Dijital zorbalar çocukları ve toplumu tehdit ediyor"
Yalan, iftira, çarpıtılmış haberler hayatı olumsuz etkiliyor. Ortaya atılan ithamlar telafi edilemez zararlar veriyor.

Dijital zorbalar çocukları ve toplumu tehdit ediyor. Dijital faşizm demokrasi ve özgürlükleri tehdit ediyor. Dijital terör ise devletin güvenliğini tehdit ediyor. Dijital terör ise devletin güvenliğini tehdit ediyor.

Türkiye üretilmiş yalan habere en fazla maruz kalan ülkelerden. Terörle haklı mücadelemizde yaşananlar bunu kanıtlamıştır.

"Türkiye iletişim modeli bu işte arayışımızın ürünüdür"
Uluslararası basının haber dili faillerin ekmeğine yağ sürdü. Hakikat odaklı yeni bir iletişim anlayışına ihtiyacımız var. Türkiye iletişim modeli bu işte arayışımızın ürünüdür. Bu modelin gayesi hakikat odaklı iletişimi uygulamaktır.

Sosyal medya düzenlemesi
Doğru, tarafsız haber özgürlüğünü garanti eden adımlar attık. Temiz ve açık iletişim anlayışından taviz vermeyeceğiz. Yaşanan olaylarda bu adımın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Stratejik iletişimi önemli bir araç olarak görüyoruz.