14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerekli olan 50+1 oranının sağlanamamasıyla beraber, 28 Mayıs ikinci tur seçimlerine doğru gözler çevrilmişti. Seçimlerin ikinci turuna sadece 9 gün kaldı ve ATA İttifakı'nın adayı Oğan'ın hangi adayı destekleyeceği büyük bir merak konusuydu.

Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

İstanbul Dolmabahçe'deki ofiste gerçekleşen görüşme, Erdoğan'ın resmi planında önceden belirtilmemişti ve herkes için bir sürpriz oldu. Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Oğan, bu önemli buluşmayı 9 gün kala gerçekleştirdi ve yaklaşık bir saat sürdü.

AK Parti'den Sinan Oğan Açıklamaları

Görüşme sonrasında, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Kurtulmuş'un TV100'deki programa katılarak yaptığı açıklamada, "Görüşmenin içeriğini bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim: Sinan Oğan'ın aldığı oy oranı gerçekten bir başarıdır," dedi ve Oğan'ın oy veren seçmenlerinin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve terör örgütleriyle mücadele konusundaki hassasiyetlerini belirtti.

"Siyaset Müzakere İşi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise Ülke TV'de yaptığı açıklamada, Oğan'ın Dolmabahçe'deki görüşmesinin önemli olduğunu belirtti ve "Bu görüşmenin önemi var, çünkü siyaset müzakere işi," ifadelerini kullandı.

Bu sürpriz buluşma ve ardından gelen açıklamalar, Türkiye'nin gündemini belirlerken, seçimlerin ikinci turuna doğru adımların nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu.