Özgür Bayrak / Haber7 Doğu Akdeniz ve Ege'de batılı ülkelerin arkasına sığınarak Türkiye'ye karşı hadsiz ithamlarda ve açıklamalarda bulunan Yunanistan'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile dans etmeye kalkma" diyerek resti çekmişti.

DEVLET ERKANI TATBİKATA GELİYOR

Türkiye'nin son yıllarda düzenlediği en kapsamlı tatbikatlardan bir tanesi olan Efes 2022'ye Türk Silahlı Kuvvetleri öncülük ediyor. Tatbikata Cumhurbaşkanı Erdoğan,  -Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, BBP Lideri Mustafa Destici ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılması bekleniyor. . 

37 ÜLKENİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Türkiye'nin en büyük tatbikatlarından birisi olan EFES-2022, 37 ülkenin katılımıyla İzmir'in Seferihisar ilçesinde devam ediyor. Binlerce personelin katıldığı tatbikatın ilk safhası 9 Mayıs'ta başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE İLE DANS ETMEYE KALKMA

Miçotakis'in haddi aşan manevralarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da köprüleri attı.  Erdoğan “Yunanistan’la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanı’ma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan’la” demişti.

Sonra da, bunun gerekçelerine dair sözler sarf etti:

“İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Sonra başla ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın… ABD’de Rum lobisi imiş, Kongre’de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.”

ATİNA'NIN KIŞKIRTICI 11 ADIMI

Ankara’nın sabrını taşıran ve ilişkileri kopma noktasına getiren Yunanistan’ın, Türkiye karşıtı 11 kışkırtıcı adımı şunlar:

-Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Türkiye’yi üçüncü ülkelere şikâyet etmesi
-Göçmelere uyguladığı insanlık dışı muamele ve göçmenleri Türkiye’ye itmesi
-Doğu Akdeniz’deki maksimalist tutumu
-Ege’deki adaları silahlandırması ve asker çıkarması
-Lozan ve Paris Antlaşmalarını ihlal etmesi
-16 haritayla,Türkiye’ye karşı uluslararası kampanya başlatması
-Batı Trakya Türklerine baskı
-Türk hava sahasını ihlal
-Ege ve Akdeniz’de NAVTEX ilanları
--Ülkeyi ABD üstleriyle donatması
-Ege’de kara sularını 12 mile çıkarma ısrarı