Mevduatta parası olanlar dikkat! Artık daha az faiz geliri elde edilecek! Mevduatta parası olanlar dikkat! Artık daha az faiz geliri elde edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası programı hareketli bir şekilde başladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın uluslararası tebrik telefonları ve liderlerle yapacağı görüşmelerle dolu bir gündeminin olduğunu açıkladı.

Kalın, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından dünya liderlerinin hızla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etmek için harekete geçtiğini söyledi. Onlarca devlet başkanının tweetler veya yazılı mesajlarla tebriklerini ilettiğini belirten Kalın, bazı liderlerle de telefon görüşmeleri gerçekleştirildiğini ifade etti. Bugün ve önümüzdeki günlerde Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan, İspanya, NATO Genel Sekreteri, Hollanda, Ukrayna gibi birçok ülkenin liderleriyle görüşmeler yapması planlandığı da aktarıldı.

Seçim sonrası göreve başlama süreciyle ilgili olarak da bilgi veren Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettikten sonra aynı gün bir göreve başlama töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu törene Türk vatandaşlarının yanı sıra uluslararası liderlerin ve Cumhur İttifakı'nın paydaşlarının da davet edileceğini belirtti.

Göreve başlama töreninin 2018'deki benzeri bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Kalın, geniş katılımlı bir tören düzenleneceğini ve binlerle ifade edilebilecek bir kalabalığın yer alacağını dile getirdi. Vatandaşlar, meslek örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve uluslararası liderlerin törene katılacağı vurgulandı.